Matgrupp utomhus

bord 4Att ha olika matgrupper i ett hem är väldigt praktiskt. De flesta har en mindre matgrupp i köket för att få mer utrymme till matlagning och rörelse, ett lite större till matsalsrummet där man kan duka upp när man har gäster och ett lagom stort bord tillhörande soffgruppen i vardagsrummet. Vissa gillar att ha färre matgrupper, andra fler. Vissa gillar även att matcha grupperna så att alla ser ut att höra ihop, medan vissa vill ha en så kallad blandad kompott med olika bord och stolar för varje grupp.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av matgrupper

Den matgruppen många glömmer bort är matgruppen man har utomhus på till exempel balkongen eller altanen. Få väljer att lägga tid, pengar och energi på denna på grund av att den ska stå utomhus. En matgrupp för utomhusbruk bör var vind- och vattentålig då den kommer få stå ut med olika väderlekar. Dock är det noga att ta in sin utomhus matgrupp under vintertid då den annars lätt kan förstöras.

En utomhus matgrupp behöver inte kosta mycket pengar. Det finns många lågpris matgrupper på de vanliga och lättåtkomliga butikerna som är både snygga och praktiska. Det är även väldigt bra att höra runt efter begagnade matgrupper som endast använts någon säsong då dem kan vara både billiga och i fint skick.

Som nämnt är det är viktigt att ta hand om din matgrupp väl då den får utstå mycket med tanke på de olika väderlekarna. Att ha ett överdragsskydd är praktiskt och bra då det skyddar mot både solens strålar som lätt bleker dina möbler, regn, vind och föremål som kan svepas med av vinden. Får du inte med ett överdragsskydd till din grupp vid köpet är det lätt att skapa ett eget med hjälp av en presenning eller dylikt. Har du möbler som är av plast eller annat vattentåligt material är de lätta att göra rent genom att skölja av dem då och då så inte smutsen etsas fast.